creekside community centre photo

Creekside Community Centre
Vancouver, BC, Canada

Architects Nick Milkovich Architects
Walter Francl Architecture
Design Consultant Arthur Erickson
Date 2009

The Creekside Community Centre was the first community centre in Canada that achieved a LEED Platinum standard for sustainable design. Located on the southeast shore of False Creek in Vancouver, this new facility is part of the Athletes Village development for the 2010 Winter Olympics, serving as a media centre during the Olympics and being turned over to the community after the games. The core elements include: a gymnasium, activity and meeting rooms, fitness rooms, as well as associated service and administrative spaces. Added to this are the activities of boating centre, a neighborhood child-care facility and a restaurant/dining terrace.

The consulting team was charged with designing a facility in which each of the discrete program elements could be operated autonomously if necessary but which could also benefit from the synergies made possible by their proximity within a single building around shared circulation and public spaces.

aerial view of creekside community centre olympic village vancouver british columbia
image of north side of the creekside community centre vancouver
south east corner of the creekside community centre building designed by Nick Milkovich Architects
south side view with bike racks creekside community centre vancouver british columbia
photo of Nick Milkovich and Walter Francl receiving an award from the City of Vancouver for the LEED Platinum achivement of the Creekside Community Centre
[ text 1 2 3 4 5 ] [  cultural projects  ]